donderdag 29 januari 2009

Wij gaan naar Ghana!

Wij, Dirkjan en Cariènne, vertrekken 9 maart 2009 naar Abetifi, Ghana. Op deze weblog kun je onze belevenissen volgen.

In Abetifi, Ghana gaan we ons een jaar inzetten voor het AMO programme.
Het AMO programme is een Ghanese stichting die zich richt op duurzame onderwijsontwikkeling in Ghana. Dit doen ze door het produceren en verkopen van educatieve materialen. Zodra AMO educatieve materialen verkoopt aan een basisschool krijgen de leerkrachten die het materiaal gaan gebruiken een training in het gebruik van de materialen in hun lessen. Naast het produceren van educatief materiaal en het geven van trainingen doet het AMO programme ook onderzoek naar het gebruik en de waarde van de educatieve materialen in het onderwijs in Ghana.
AMO staat voor 'Agodi Ma Osuahu'. Dit betekent ‘Al spelende leert men’. Het AMO programme probeert met dit idee bij te dragen aan een kwaliteitsverbetering in het onderwijs in Ghana. AMO betekent ook ‘goed gedaan!’ in Twi, een locale taal in Ghana.


Kijk voor meer informatie over het AMO programme op http://www.amo-programme.org/

Groetjes Cariènne en Dirkjan

5 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Ben ik de eerste? Wat een leuke site hebben jullie. Zo kan ik jullie verhalen volgen, zelf vanuit het koude Nederland, en straks ook vanuit Australie. We houden contact.
  Liefs Floranke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey zussie

  Hebben jullie je ticket al geboekt? Dat komt snel dichterbij. Wij zitten dan wel in Nkanchinah dus kunnen ergens in april gaan meeten! Heb er zin in :D

  Veel plezier nog met de voorbereidingen en tot snel :D:D

  Liefs je zusje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi C en Dj,
  het gaat er nu toch van komen, erg spannend, we komen jullie gauw bezoeken!!!, heb net weer een prik gehaald om naar Ghana te mogen. Succes met de laatste lootjes en een kus.
  groetjes van Erica.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He carienne en Dirkjan

  Nu begint het voor jullie ook dichtbij te komen! veel succes met alle voorbereidingen! Geniet nog even extra van alle nederlandse dingen die je straks moet gaan missen!
  (Jullie zullen er genoeg voor terug krijgen!)

  Groetjes, Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Dirkjan en Carienne, ik kan er door omstandigheden vandaag helaas niet bij zijn op jullie afscheidsparty. Ik wil jullie op deze manier een hele goeie reis wensen!

  groetjes,
  Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen