woensdag 11 maart 2009

Warm!!!

Warmte, dat was het allereerste waar we kennis mee maakten toen we eergisteravond het vliegtuig uit stapten. Inmiddels zijn we in Abetifi, en pas twee dagen in Ghana, maar we begrijpen al heel goed wat er bedoeld wordt met: Alles op zijn tijd! Het is veel te warm om je druk te maken.

De eerste nacht hebben we doorgebracht in Accra, we zijn vriendelijk ontvangen door rev. Kofi Amfo Akonnor die ons naar een guesthouse bracht. Wij waren ontzettende gelukkig met de airco die in onze slaapkamer aanwezig was. De volgende dag hebben we beide een ghanese telefoonkaart gekocht en daarna zijn we met de bus naar Nkawkaw gereisd. Drie en een half uur later stonden Esther Lily en Kwaku bij de busstop op ons te wachten. Vanaf hier reisden we het laatste stukje met de auto naar Abetifi en inmiddels waren we een paar liter vocht lichter (ook vanwege het plastic over de stoelen in de bus...). " We are going to climb, " vertelde Esther Lily ons, en na een half uur rijden kwamen we aan op het hoogst bewoonde punt van Ghana: Abetifi. Nog steeds warm, maar nu konden we voor het eerst zeggen dat we het lekker warm vonden.

Na aankomst kregen we ons fijne appartement aangewezen en kregen we te eten. Verder mochten we die dag alleen maar relaxen. Morgen komt morgen!
's Avonds bij het eten ontmoetten we een vrijwilliger uit Duitsland die hier 6 maanden heeft gewoond en zondag zal vertrekken om een reis door Ghana te gaan maken. Wij hebben hem het hemd van zijn lijf gevraagd over het leven op het Ramseyer Training Centre. Heel handig!

Morgen begint onze taal en cultuurcursus, en Esther Lily vertelde dat ze ons twee weken niet wil zien bij AMO, want we moeten ons focussen op de training. "When you want to be happy in Ghana, it is nice to learn some Twi."

Wat we ook wel mooi vonden is dat ze verteldde dat we hier zijn met twee redenen: As volunteers and for our honeymoon (? :) ). Meaning: beside the work, we also have to enjoy our stay and see more of Ghana!! We hebben inmiddels allebei ook een andere naam gekregen: Dirkjan is Kwaku (geboren op woensdag) en ik ben Afua (geboren op vrijdag) :).

Dit was het even voor nu. Dirkjan roept vanaf buiten: "Oh regen!"

Tot later,

Groetjes van ons namens Carienne

5 opmerkingen:

 1. hallo Kwaku en Afua,
  nu zijn jullie eindelijk op jullie bestemming,en nu maar drinken drinken drinken.
  Geniet van de warmte, hier is het koud.
  Is de reis goed gegaan? geen rare dingen met Uri Geller meegemaakt?
  Tot de volgende keer.
  Kus Erica.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Kwaku en Afua, wat leuk om jullie meteen met je nieuwe namen te kunnen aanspreken. Heel fijn om te merken uit jullie verhaal dat jullie zowel in Accra als in Abetifi je welkom voelen. Ook mooi dat jullie eerste kennismaking precies de eerste herinnering is die ik aan 1987 heb overgehouden en in het schrift dat jullie meekregen heb opgetekend.
  XX Job

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke verhalen!
  Vind het echt zo gaaf dat jullie daar nu zitten. Nog iets meer foto's en ik denk dat ik het dan echt helemaal door heb. Af en toe vergeet ik het namelijk nog haha! En die namen gaan jullie de rest van je leven achtervolgen denk ik.
  Aangezien we het er hier allemaal over hebben haha! Veel plezier met de taalcursus!
  xx Maartje xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Dirkjan en Carienne,

  echt superleuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien. De tekeningen van Max en Vera hangen zelfs aan de muur, lief hoor! Hoe gaat de taalcursus? Lijkt het nog in de verte op een taal die we kennen of is het compleet anders? Hoop dat jullie snel helemaal gewend zijn. Geniet ze! Liefs van ons viertjes, Dirk, Judith, Max en Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Dirkjan en Carrienne,

  Leuk dat jullie zo welkom zijn daar!
  Geniet van de mooie omgeving. De foto's liegen
  er niet om.
  Veel succes met jullie taal-cultuurcursus
  Enjoy your stay in Ghana, en de heerlijke zon.
  Wij kijken hier naar de lente uit in ons Hollandje. Vandaag was het prima voorjaarsweer!

  Hartelijke Groeten, liefs Clasien en alle
  anderen uit Bergschenhoek.
  We gaan jullie zo veel mogelijk volgen!

  BeantwoordenVerwijderen